Lezingen

‘Versierde Meelzakken in WOI’

Powerpoint-presentatie bij Probus Nieuw Teylingen. Enkele originele versierde meelzakken zijn uitgestald.

Graag zal ik een lezing bij u geven over mijn onderzoek ‘Versierde Meelzakken in WOI’ met behulp van enkele originele Versierde Meelzakken en een powerpoint-presentatie.
Ik vertel over de ontstaansgeschiedenis en de waarde van de versierde meelzakken, plaats hen in de context waarin ze tot stand kwamen en geef ze actuele betekenis.
In steekwoorden: De Belgische bevolking begin 20ste eeuw – humanitaire hulpverlening en financiering – Herbert Hoover – de Rotterdamse haven – voedselhulp en logistiek – tarwe, meel, brood en bakkers – zakken en textielhergebruik – werkgelegenheid voor vrouwen en scholing van meisjes – naald-en borduurwerk – kunstenaars – museumcollecties.

Via mijn lezingen wil ik een breder publiek bij mijn onderzoek betrekken.
Ook wil ik inkomsten genereren om mijn studie te helpen bekostigen.

Uitgebreide informatie vindt u hier.
De aanvraag voor een lezing kunt u doen via het contactformulier.

Enkele reacties op mijn presentaties:

“Een onderhoudend, zorgvuldig voorbereid en een met enthousiasme gepresenteerd verhaal.’
– “De voorzitter prijst vooral de kunde en het onderzoek dat leidde tot een lezing die al gekarakteriseerd kan worden als een hoogtepunt van ons 2019 programma.’
– “Annelien is gedreven bezig op allerlei manieren het verhaal van de meelzakken uit te zoeken en nog bestaande zakken op te sporen. Haar boeiende verhaal is geïllustreerd met veel interessant beeldmateriaal. Zij heeft ons met haar lezing over de voor ons ‘onbekende oorlog’ meer bekend gemaakt met de algemeen menselijke gevolgen van WO I voor de Belgische bevolking.’
– “Het is een compleet verhaal, alles zit erin.’