Lezingen

Zoom-lezing voor VVAO afdeling Leiden

Graag zal ik een lezing geven, live of online, over de resultaten van mijn onderzoek. Via een powerpoint-presentatie vertel ik het verhaal over meelzakken die symbolen werden voor voedselhulp, dankbaarheid en liefdadigheid.

In steekwoorden: de Belgische bevolking begin 20ste eeuw – internationale humanitaire hulpverlening – Belgische en Amerikaanse vrouwen ondernemen acties – de haven van Rotterdam – voedselhulp en logistiek – tarwe, meel, brood en bakkers – hergebruik van zakken voor kleding en sierobjecten – werkgelegenheid voor vrouwen – beroepsscholen voor meisjes – de borduursters – de kunstenaars – de huidige collecties meelzakken in België en de Verenigde Staten.

Via mijn lezingen wil ik een breed publiek bij mijn onderzoek betrekken. Ook wil ik inkomsten genereren om mijn onderzoek en zakkenreizen te kunnen bekostigen. Uitgebreide informatie vindt u hier.

Bent u geïnteresseerd in een lezing? U kunt mij bereiken via het contactformulier.

Orde van den Prince, Leiden, 30 november 2021

Organisaties voor wie ik presentaties hield en die hebben bijgedragen aan het zakkenonderzoek:
2021 Orde van den Prince, Leiden, NL; Vrouwennetwerk Voorschoten NL; Bakkerijmuseum Veurne , B (online); Big Walnut Area History Society/Myers Inn Museum, Sunbury, Ohio, VS (YouTube video); Nelleke & Friends, NL/B (online); VVAO Leiden, NL (online)
2020 Rotaryclub Wassenaar
2019 Probusclub Leidschendam-Voorburg; Probusclub Sassenheim; Probusclub Nieuw Teylingen

Enkele reacties op mijn presentaties:
“Een onderhoudend, zorgvuldig voorbereid en een met enthousiasme gepresenteerd verhaal.’
– “De voorzitter prijst vooral de kunde en het onderzoek dat leidde tot een lezing die al gekarakteriseerd kan worden als een hoogtepunt van ons 2019 programma.’
– “Annelien is gedreven bezig op allerlei manieren het verhaal van de meelzakken uit te zoeken en nog bestaande zakken op te sporen. Haar boeiende verhaal is geïllustreerd met veel interessant beeldmateriaal. Zij heeft ons met haar lezing over de voor ons ‘onbekende oorlog’ meer bekend gemaakt met de algemeen menselijke gevolgen van WO I voor de Belgische bevolking.’
– “Het is een compleet verhaal, alles zit erin.’

Translate »